Îndârjita corupţie

E o luptă acerbă a corupţiei de a rămâne pe poziţii sus-puse. Cu toată revolta populară, indignarea, tragedia, sunt inşi din diverse medii – politică,instituţii, etc… care tot încearcă să degenereze ideea de schimbare şi luptă împotriva corupţiei. Nu ar fi pentru prima oară, e a nu ştiu câta oară. Ea are ierarhii puternice în stat şi nu numai. De aceea – de la micul corupt la marele corupt se duce o luptă îndârjită de păstrarea beneficiilor murdare,contrasociale şi inumane. Poate striga poporul în stradă oricât, ei sunt acolo …
Îndârjita corupţie îşi luminează faţa cu fel de fel de interpreţi care se fac că nu înţeleg ce vor tinerii, poporul…Sau înţeleg dar se justifică. De pildă, despre depolitizarea instituţiilor cineva spunea… sunt nu numai ai noştri – pe funcţii -, ci şi ai lor… că i-am păstrat. Ce-o fi însemnând asta ? Cum îţi permiţi să spui în faţa unei ţări că în instituţii sunt ai noştri şi ai lor şi nu putem să facem o schimbare brutală…? Cum priveşte tineretul aceste declaraţii…? Omul care are nevoie de aceste instituţii ? Ce spune legea care, de fapt, trebuie să guverneze ?
E inadmisibil şi ilegal ca în instituţii să existe politică.
Şi totuşi…
E mai bine să fim cu ei, dacă tot suntem de 26 de ani, îşi mai reformează un pic atitudinea şi rămân pe poziţii.
România trebuie dezlegată de această mârşăvie statală, socială. Se pare că ultima exprimare democratică – votul a adus prea mare speranţă şi prea puţină reformă. Suntem la fel de înăbuşiţi în idealuri şi dorinţă de revenire. Şi mă gândesc ce ne trebuie să avem succes. Cine trebuie să ne dezlege de această mârşăvie, să ne elibereze de îndârjita corupţie să nu-şi mai fluture limbile veninoase spre noi.

Advertisements

Posted on November 13, 2015, in social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: