Viaţa nu este un like

Să mergi pe uliţă… să vezi reforma omului simplu, de la ţară. Viaţa lui e aceeaşi, nu ştie multe, nu are feisbuc, la el nu ajung ştirile – reale sau imaginare(pentru că feisbuc are mult imaginar),ştie puţin, poate de la tv şi sincer, nu simte nicio schimbare bietul de el. Unii nici nu ştiu cu adevărat cine conduce, se încruntă să-şi aducă aminte dacă e ăla sau ălălalt,oricum tot aia e. Îşi ia sapa şi pleacă la câmp, se uită dacă plouă, asta e cel mai important – să plouă. E omul fără feisbuc. Fără like.
Nu ştie ce pierde,dacă pierde pentru că lumea de pe feisbuc nu e lumea lui, e lumea altora, pentru ăia contează ce se întâmplă, el nu are bani pentru arat, însămânţat, nu ştie dacă la toamnă are ce mânca.
Ce viaţă e aia pe feisbuc ? Nu vrea să ştie, nu e în goană după like.
Viaţa unora e doar un like,din păcate ţăranul e fără like. Cine să-i dea lui like şi pentru ce ? Cine să se uite la el ? Arată aproape la fel de chinuit ca acum 50 de ani.Vreun politician, la vot, în rest, omul de la ţară nu există. Nu trece nimeni pe uliţa lui. Nimeni nu răspunde provocării de a-l privi, asculta. Pentru că viaţa e pe feisbuc.
În fine, oricum, el merge înainte.
Sunt sate care,probabil şi acum o sută de ani arătau la fel, dar nu se jenează nimeni. Cred că trebuie să te jenezi când ocupi puterea ani şi ani iar sărăcia este la fel de vizibilă.
Să cobori printre oameni simpli trebuie să ai nu doar curaj, ci să fi şi oarecum curat, nepătat. Altfel,sigur, rişti nişte adevăruri crude. De aceea se tem ei. E simplu până la urmă – ţăranul cu sapa – ei cu feisbuc – deja vorbim de clase sociale.
Omul simplu nu aduce like, societatea care s-a creat e departe de realitate, e virtuală, adevărata existenţă a omului nu se vede acolo.
La plug nu se fac vizualizări.
La plug domnilor, brazdă cu brazdă, nu pas cu pas, să vedeţi cum este. Desigur,ştim că aveţi probleme înalte de ţară şi împărţeală, dar plugul vă va aduce aminte cine trebuie să fiţi, pe cine să slujiţi. Mărşăluiţi pe uliţă, nu pe feisbuc, nu mai mimaţi democraţia în poze şi vorbe false.
Mă tem că totul începe să se transforme, să se adâncească, e prea multă mocnire, indignare, păcăleală.
Eu, dacă sunt obedient, sunt al omului simplu. Omul simplu pentru mine are un like sufletesc.
Istoria nu se face din like.
Aprilie,2015

Advertisements

Posted on August 21, 2015, in social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: