Antropologia minciunii

Minciuna se reîmprospătează. A ieşit la aer, se cazează la cote înalte de educaţie colectivă. A fost puţin răsfoită dar şi-a revenit, e zâmbitoare şi promite că se va întări mai mult.
Ce impudoare! S-o răsfoieşti aşa…Dar a ieşit din grajdul supoziţiilor, e din nou liberă, se aşează în luxul binemeritat şi sfidează cu rânjetul fardat alocaţia mulţimii.
Căci fără îndoială, minciuna are cauza ei – îşi reia mersul în societatea asta bolnavă, o va dirija pentru că ea votează legi. Minciuna nu e traumatizată de corupţie, e mândră, iar lumea are nevoie de ea. Migratorii sunt şi ei oameni cumsecade şi stau de vorbă despre tot felul de amendamente. Să mai avem, să mai avem…
Eu cred că trebuie să aniversăm minciuna, e sublima ei zi. O să-şi povestească intendenţele,dar libertatea şi-o trăieşte din plin şi cu fumuri de schimbare naţională a lucrului bine făcut. Nespus de bine făcut.
Vrem nu vrem îi facem loc, e învingătoare, spumoasă. Îşi revarsă spuma peste noi chiar dacă ne murdăreşte, se lipeşte de contractul social,politic.Eu zic să nu o gonim, să stea în libertate. Să dăm minciunii ce e al minciunii- lumea pe care o conduce şi o strecoară în propriul buzunar. Nu, minciuna nu va lăsa lumea liberă niciodată, o va câştiga mereu.
Să fim elogioşi şi binevoitori cu minciuna – uite ce picioare lungi are – şi nu, nu vor fi niciodată scurte. O,nu…
Minciuna este cauza pentru care unii există.

Advertisements

Posted on August 14, 2015, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: