Încarcerarea idealurilor

Încarcerarea corupţilor, plus aghiotanţii corupţiei – asta este o altă pătură – se văd sau nu se văd, sunt încarceraţi sau există în continuare pe funcţii instituţionale, ca urmare, sau ca rămăşiţe ale corupţilor pe care i-au slujit, stau pitiţi, poate nu se află cum au ajuns acolo, consecinţa cărui om politic sunt, cine le-a dat funcţia – , e nimic pe lângă încarcerarea idealurilor unei generaţii. Iar de încarcerarea idealurilor sunt vinovaţi toţi cei care au minţit, înşelat, toţi care au furat din vieţile noastre. Care au abrogat legile în propriul buzunar.
O încarcerare continuată, executată brutal, fără vreun sentiment de neam, credinţă. Pur şi simplu erai invitat de conducători să-ţi părăseşti ţara, cu bună ştiinţă deznaţionalizat, alungat. Nu te mai suporta bugetul… Pentru că noi modernizam statul aici.
Mi-aduc aminte revoluţia, mă rog, dacă putem să-i spunem aşa, după execuţii, arestări,ce a rămas ? Am rămas cu acel sistem cu care am început democraţia. Nu ne-am dat seama atunci ce devastator va fi să ne conducă aceiaşi inşi.
Azi, se face ordine, dar sistemul încă există, te loveşti de el. Societatea pe care au creat-o aceşti inşi încă palpită.Şi nu ne putem reveni dacă nu se merge până la veriga cea mai mică dintr-o instituţie. Acolo unde găseşti aghiotanţii.
Evident, nu se poate face totul peste noapte. Sperăm însă să nu fie o noapte polară.

Advertisements

Posted on February 21, 2015, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: