Trăim sentinţe ce vin cu nume şi prenume

Eu, când mă trezesc dimineaţa nu vreau să fiu amprentat de minciună.
Şi asta nu e tot.
Cer daune morale pentru prejudiciul material, moral, social pe care ni l-au creat toţi ăştia. Nu, nu ajunge doar o simplă pedeapsă, ci mult mai multe…
Cum stăteau ei – şi stau în continuare – plini de bani, pe funcţii negociate, cumpărate şi aplică legea pentru noi… Când, de fapt, fură de nu mai conştientizează cât au furat şi unde au ajuns. Ăştia care spuneau că te reprezintă bine. Care au dezumanizat instituţiile statului prin murdărie morală, incompetenţă.
Nu, nu poţi să te opreşti, să nu ceri daune morale pentru tot acest prejudiciu pe care ţi l-au creat de-a lungul timpului. Pentru că nu te-au lăsat să respiri în ţara pe care nu ai vrut s-o părăseşti, te-au presat, adus la disperare…(Într-adevăr, aici ţi-au dat toată libertatea – dar libertatea de a emigra, libertatea de a înnebuni, de a te sinucide,- iată câte libertăţi ai şi nici nu-ţi dai seama că e adevărata reformă).
Nu ai luat drumul pribegiei ca şi alţii. Şi dacă pleci pe acest drum, tot nu scapi. Îţi vor votul, te şi impozitează… În loc să combată corupţia, să creeze locuri de muncă, să aibă contributori reali la impozite şi taxe, nu ştiu pe cine să mai pună biciul.
Oriunde fugi în lume să-ţi cauţi pâinea, vin după tine cu impozitul, cu reforma…cu statul de drept.Poate nu a înţeles toată lumea ce înseamnă reformă, stat de drept…Asta este.
Ăştia sunt stăpânii naţiei – cu biciul, nu sunt acolo să creeze ceva, ci să pună biciul, să se mai întâlnească, să vadă cum îşi mai sucesc puterea între ei, la cine să stea mai mult, al cui e rândul.
Cred că nici pe vremea Imperiului otoman nu era aşa. Nenorocirea este că acum eşti liber,independent,suveran …faci parte din organizaţii de pace şi securitate, care au grijă de naţiile plăpânde, nu tolerează corupţia la nivel înalt. Cu toate astea, nu poţi să mai răzbeşti de mizerie şi corupţie statală. Statală.
Cum să nu te revolţi, să stai deoparte ? Ce alt război să mă înspăimânte când pe noi ne-a decimat corupţia?
Nu, fruntea sus române, recapătă-ţi independenţa luptându-te cu corupţia.

Advertisements

Posted on February 7, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: