Nu ne-am luat ţara înapoi… Nu încă

România sechestrată de corupţi, de mizerie, de fantasmele lăcomiei nesfârşite.
Aş vrea să spun cum de fapt, ne întindem, ne reziliem speranţa şi mergem către nimic… nimicul social, nimicul politic, nimicul, nimicul. Suntem la zi cu mizeria. Nu putem fi altfel. Nu am fi lăsaţi să fim altfel. Dar cine suntem noi să fim altfel ? Eu nu pot fi scutit de obiectivele mele, nici împiedicat. Deşi nimicul e nimic, acolo la el, în mediul care ne împroaşcă viaţa. Şi ce să spui decât că ăştia ţi-au sfârtecat existenţa într-o ţară pe care ai iubit-o, o iubeşti încă, deşi simţi că nu-i mai aparţii pentru că au făcut din ea ceva insuportabil. Mergi pe drum, dar nu mai e drumul ţării tale, ci un labirint al minciunii, al râsetelor perfide, anunţând pe toate canalele binele, măsurile bune pentru populaţie. O populaţie tot mai scăzută pentru că democraţia, libertatea, capitalismul au înjumătăţit-o, au ruinat-o, au dus-o departe, în afară, şi care când şi când, la câte un vot priveşte cu jind… doar,doar… s-o schimba ceva, vor fi locuri de muncă, să revină acasă, la ţară, la familie…
Dar nu sunt locuri de muncă ci şomaj masiv, sărăcie, corupţie… e durere, neputinţă. Românii nu se mai regăsesec în starea lor de neam, în ţara lor.Capitalismul odios le-a frânt speranţele. Dar, românul nu e anarhist, nu e extremist, el e resemnat, el se lasă stăpânit. El e blând cu stăpânii. Cine să repună acest neam în drepturile sale? Cine să-i spună – uite, asta e ţara în care ai trăit, visat, sperat…e ţara ta, aşa cum o ştii…
Azi ţara ta nu mai e decât o stare de agonie, confuzie…
Mă gândeam că ţara asta totuşi nu poate fi a nimănui, decât a ta, în propriul tău trup, în interiorul tău, în inima ta, şi că nu ţi-o poate fura şi vinde orice lacheu care stă la uşile mai marilor.
Şi până la urmă de ce să mai ai o ţară, un cuib de linişte ? Cine ţi-a spus că trebuie să ai o ţară ? Chiar dacă treci pe drumul ăsta, el nu mai e o ţară, nu mai face parte dintr-o ţară, e un drum înca neconcesionat, retrocedat, e doar o chestiune de timp să nu mai poţi merge nici pe drumul ăsta.
Bineînţeles nu putem deveni anarhişti că nu mai avem o ţară, nici revoluţionari, suntem prea blânzi…ne lamentăm doar.Si plângem viitorul copiilor noştri.
Are cineva curaj să vină în piaţa publică şi să spună – asta e ţara voastră. Iat-o, a fost furată, v-o aduc înapoi, v-o dau înapoi, e curată, onestă. Nu, nu are…
Într-o ţară în care nu vrei decât să fii cetăţean de rând, să munceşti cinstit, să-ţi plăteşti taxele la timp, să înveţi ca să slujeşti bine funcţia pentru stat, atât. Ce, e mult aşa? Şi totuşi e mult. Nu e loc pentru cetăţeni de rând de tipul ăsta. Dar e loc imens pentru mârşăvie, incompetenţă, minciună, zâmbete hidoase anunţând măsuri pentru popor.
Acel să trăiţi bine parcă încă îl mai auzi într-un râs sinistru, în care se tăiau pensii, salarii, se închideau spitale, şcoli, dar se fura, se fura copios la nivel înalt, şi mai înalt.
Dacă ei ne-au învins cu lăcomia, corupţia, minciuna, noi ce să facem? Spuneam că nu putem fi anarhişti. Ce drepturi mai are o populaţie învinsă de corupţie ? Ce democraţie şi drepturi să fie în capul amărâtului care nu are ce mânca, copiii îi sunt plecati departe pentru o bucată de pâine, bucată care acest pământ bogat nu i-o mai poate oferi lui, ci altora.
Am greşit aspirând, am greşit acomodându-mă, am greşit visând într-o lume deja furată şi pecetluită.
În această sfântă lume nu trebuie să fie loc pentru agonie pentru că nu aţi făcut-o voi. Luaţi mâna de pe ea.Voi, cu spinările voastre îngroşate de minciună.
Despre corupţie şi sufletul ei nemuritor pot vorbi oricând.
P.S.
De fapt, nu oricine poate să-şi ia ţara înapoi, sunt inşi care simt că şi-au primit ţara, alţii mai aşteaptă.

Advertisements

Posted on January 24, 2015, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: