Cenaclu AntePortas la un an de existenţă şi experienţă

Nu m-am format ca scriitor într-un cenaclu, ci singur, având însă modele în literatura franceză şi mai ales în cea rusă. Marii scriitori ruşi Turgheniev,Tolstoi,Puşkin,Cehov m-au ridicat din abisul social în care trăiam, m-au influenţat spiritual şi chiar educativ. Au contribuit şi orele petrecute la şcoală – fiind la filologie aveam ore de literatură română şi universală din plin. Aşa m-am format, evoluat în mod esenţial.

De aceea când privesc Cenaclu AntePortas – ordonat, disciplinat, conştiincios – coordonat de Teo Cabel îmi dau seama după atâţia ani că nu nu m-aş fi putut forma astfel. Eram cu totul alt spirit.Fireşte,în literatură sunt multe drumuri de ascensiune, al meu a fost mai rebel şi poate mai original.

Un an de existenţă al cenaclului a fost sărbătorit cu lansarea cărţii doamnei Manuela Camelia Sava cu volumul de poeme Talismane, muzică folk şi teatru. O piesă superbă – Frumos e în septembrie la Veneţia de Teodor Mazilu interpretată de Radu Viorica şi George Stoian.

Preotul prof.dr. Paul Iulius Negoiţă a vorbit elogios despre activitatea cenaclului, creativitate… Nu sunt poet, dar îi admir pe cei care scriu, a spus domnia sa.

 

Advertisements

Posted on October 5, 2014, in literatura and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: