Lansare de carte la Conacul de la Cândeşti

DSC02282

De Gheorghe Petcu mă leagă o veche prietenie şi colaborare literară. Sociolog, scriitor, cetăţean de onoare al oraşului Buzău,membru al USR, e omul care a străbătut judeţul Buzău cel mai mult. Nu e cătun să nu fii pătruns, scriind monografii, făcând sondaje. În drumeţiile mele prin munţii Buzăului aveam cărţile lui Ghe. Petcu ca reper. Am străbătut toate localităţile judeţului de mai multe ori în ultimii 30 de ani.Numai în ultimii 14 ani am parcurs peste 40.000 km pentru a realiza sondaje-cercetări sociologice în calitate de coordonator pentru judeţul Buzău al unui institut specializat şi peste 9.000 km pentru a realiza fotografiile…

Un om care a scris şi scrie cu dragoste despre ţinutul Buzăului, istorie, legende, datini, obiceiuri, despre monumente istorice şi de arhitectură încadrând judeţul Buzău în rândul vetrelor de cultură şi civilizaţie românească.

Lansarea de carte din 9 octombrie de la Conacul Cândeşti se anunţă foarte interesantă – după primirea invitaţilor cu pâine şi sare va fi vizitat Conacul în prezenţa proprietarilor Dana şi Ovidiu Andrei, se vor vizita pivniţele, crama, cerdacul, camera în care a locuit Nicolae Grigorescu, – cel mai mare pictor român expoziţia de lucrări de pictură, – tablouri semnate de boierul Gogu Iliescu, fost proprietar al conacului, de Valeriu Şuşnea şi multe altele.

Lansarea se va încheia cu degustarea unor produse tradiţionale buzoiene.

Advertisements

Posted on October 3, 2014, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: