La masa de scris a timpului…

Cartelul metaforelor este o publicaţie lunară care apare sub egida Casei de Cultură a Sindicatelor Buzău. O nouă renaştere culturală buzoiană aş putea spune, mult dorită, aşteptată. Şi, iată a luat fiinţă datorită tenacităţii şi inspiraţiei scriitorului Marin Ifrim care nu renunţă. …E o minune să aud că Marin Ifrim fondează o nouă publicaţie – îi invidiez entuziasmul şi puterea de muncă în vremuri anticulturale…spune Liviu Ioan Stoiciu în Cuvânt înainte. Cartelul metaforelor s-a întâmplat, s-a produs pur şi simplu…Munca trebuie făcută…Profit nu există…precizează Emil Ifrim,secretar de redacţie ( oh, profitul…cultura nu face profit,biserica face profit. Doamne!)…Unul din scopurile noastre este acela de a descoperi, încuraja şi promova tinerele talente literare din toate şcolile judeţului Buzău…Iar prof.univ. Dorin Bocu, completează: Este impecabil tehnoredactată şi se simte o bună orientare din punct de vedere tematic…

O revistă selectă, fără perimări, dogme, orgolii, cu ton de elocvenţă, spaţiu cultural, din care guşti idei, metafore interesante. Semnează: Magda Ursache, Marilena Lică Maşala,(Franţa), Passionaria Stoicescu, Ion Gheorghe, Liviu Ioan Stoiciu, Ion Roşioru…şi mulţi alţi scriitori care au ceva de spus.

E o renaştere culturală curată. Marin Ifrim a înlăturat zgura aceea otrăvitoare care a alterat viaţa culturală, a închis porţile minciunii, ipocriziei şi a tras zăvorul rătăciţilor fără idei. Pentru că Marin Ifrim are darul de a ajuta chiar şi atunci când e subminat, până se epuizează şi îşi creează cei mai intenşi duşmani. Se aşează însă la masa de scris a timpului şi scrie revitalizat, – entuziasmat ca un copil – acesta e copilul meu, zice zâmbind, editează cărţi, reviste, salvează scriitori de la uitare, răscoleşte adevărul cu patos,( a se vedea articolul Despre Colocviul de literatură de la Buzau 1982).

Îi doresc lui Marin Ifrim mult succes şi multe numere minunate.

Advertisements

Posted on September 7, 2014, in literatura. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: