Redimensionăm clipa proporţiilor

De ce nu mai putem face revoluţii ?
Lupta aceasta trebuie să ne scoată din provizorat. Legile sunt făcute în aşa fel încât omul să creadă că există cuprindere morală şi socială. Azi sunt îngăduite toate libertăţile, dar niciuna nu este adevărată. În realitate omul e ignorat şi distrus. Suntem asociaţi cu deversiunea ultimului secol.
Beneficiem de ajutoare aniversare. Să fim fericiţi. Descartes spunea că omul nu trebuie să creadă decât în lucrurile recunoscute de ştiinţă şi confirmate de experienţe.
Să fim circumspecţi. Ceea ce a recunoscut ştiinţa a distrus experienţa prin generalizări negative. Însăşi ştiinţa a devenit o suspiciune. Detractorii moralei şi ai adevărului se folosesc de imaginea ştiinţei ca sa distrugă, apar la adăpostul ei ca să dea credibilitate faptelor lor murdare.
Această vreme e susceptibil de eroică prin foamea pe care o duce omul. Omul învins de puterea dezvoltării. El stă în faţa proceselor evoluţiei şi nu-şi poate permite luxul de a atinge acest nivel care înseamnă doar nivelul traiului. Trăieşte ca în epoci învechite. Dar are posibilitatea să privească perspectiva şi să-şi dea seama că deşi s-au dezvoltat atâtea el tot în mizerie trăieşte.
O lume sărăcită în propriile valori. Truda suprimată de iluzia valorii decente. Colectivul supus, discreditat prin formare forţată. Asta te îndeamnă să fii rău cu tensionaţii clipei, să-i urăşti.
În arta contemporană totul e spus cu folos.
(fragment,Ultimul trigon)

Advertisements

Posted on July 6, 2014, in literatura and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: