Un timp fericit de angajare…

dar,

asta e ţara cu cel mai grozav turneu, cea mai fatală linişte. Niciodată nu vei fi bogat şi fericit din cauza acordurilor de reamenajare. Poţi avea însă o impresionantă experienţă în sărăcie şi mitomanie. Nicăieri mitomania nu-i ca aici, supravegheată, cucerind zilnic adepţi. Nu are termen şi nici evidenţă, e şcolită, are note bune. Nu mai poţi trăi altfel decât în minciună. Nu ne-a făcut ea mai buni ?

Trăim minciuna şi fruntea ei senină.

(Minciuna, ca şi prostia, sunt încurajate de grade mici de cultură).

…Nu ştiu ce mai pot aduce nou în această viaţă ostracizată, fulgurant de liberă prin găselniţele ei. Sunt în faţa celor care ponegresc adevărul, originea şi amintirile pentru a domina. Nu-mi amintesc zilele intens mediatizate. Au fost momente şi răspunsuri mediocre. S-a făcut plăcere din a absolutiza mizeria pe care o întâlnesc oriunde mă mişc. E mizeria noului conţinut nu orice fel de mizerie. E modernă, poartă amprentele progresului, firescul situaţiei, umilinţa până la moarte a nevoiaşilor. Frumoasă e mizeria şi chipul celor care ne-o arată.

Ne strângem laolaltă şi vedem ce putem face în această mare artă a dezbinării. Atâta masă de apreciere nu este corectă. Ne cuprinde acerb patima anumitor lucruri. Vom trăi momentul revoluţiei mai aprig decât orice moment. (fragment Ultimul trigon )

Advertisements

Posted on May 2, 2014, in literatura. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: