Nevoia de Cuvânt

Vineri, 13 decembrie a avut loc la Biblioteca Judeţeană Buzău lansarea volumului Caleidoscopul vieţii, de Lucille Iona, o carte despre carte am  scris nu cu mult timp în urmă. Măicuţa  mă rugase s-o citesc şi să-i scriu câteva cuvinte.
Într-o atmosferă  de taină, premergătoare sărbătorilor de iarnă ne-am apropiat de Cuvânt şi într-un fel de mărturisirea gândurilor, a faptelor bune, a întregirii noastre spirituale.Au participat la acest eveniment  dr.Valeriu Bistriceanu, preocupat nu numai de pacienţii săi ci şi de cultură, cei doi combatanţi pe frontul literar –  Marin Ifrim şi Tudor Cicu, Maria Mânzală, poetă, din partea Fundaţiei Sf.Sava Buzău – preot Nicolae Soare,care în scurta sa cuvântare a exprimat nevoia de cuvânt şi dragoste creştinească şi mulţi alţi invitaţi.
Cu bucurie în suflet,  măicuţa a vorbit  despre Arsenie Boca, fenomenul Arsenie Boca al cărui mormânt l-a vizitat de curând,  credinţa puternică în acest duhovnic pe cale de a fi canonizat. Vorbea cu  lacrimi în ochi de bucurie, cu mâna pe un calendar ce avea chipul sfântului. Aşa vorbea măicuţa…

Lucille Iona,Sorin Burlacu

Lucille Iona,Sorin Burlacu

 

 

 

 

 

 

 

Nicolae Soare

Nicolae Soare

 

 

 

 

 

 

 

Valeriu Bistriceanu

Valeriu Bistriceanu

 

 

 

 

 

 

 

Marin Ifrim, Tudor Cicu

Marin Ifrim, Tudor Cicu

 

 

 

 

 

 

 

Lucille Iona, Maria Mânzala

Lucille Iona, Maria Mânzala

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Posted on December 15, 2013, in cultură and tagged , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Un poet ar fi spus despre Lucia Ioniță, că seamănă cu o pasăre firavă, în mâinile unui înger. Și, îngerii au cărți în mâini. Săi dea Domnul liniște și în chilia de la Câmpeni să scrie și cea de a 14-a carte anunțată deja. Când mă gândesc la maica Lucia, nu știu de ce îmi vin în minte cuvintele Magdei Ursache: “Și scriu. Numele mi l-am scris deja pe mormânt”. Două femei, doi îngeri, două destine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: