Amurg de toamnă

Noi suntem şi ne gândim la vreme
s-o stropim cu belşug şi cu poeme
 
E vreme bună.Drum la Tisău. Mai întâi servim fructe de pădure şi o ţuică, după care, luăm câinii şi plecăm la pădure să culegem mere,pere, nuci…
Pădurile Tisăului sunt cufundate în aerul toamnei, nemişcate parcă. Nu se aude decât glasul nostru şi al câinilor care aleargă, se joacă. E o bucurie nemăsurată pe ei.Şi o nebunie pentru  noi de a trăi natura. Departe de lume şi de orice vrajbă socială. Trecem râul, coborâm în râpe, ajungem pe coline. Satul a rămas undeva, departe. Câinii intră prin desişuri – zborul unei păsări îi fac mai atenţi şi agili. Se furnică apoi pe lângă noi. Ne oprim în  poiană, culegem mere roşii. Asta e compunerea vieţii mele  – la cules de mere.
Ne afundăm în pădure, cercetăm ruinele unei  vechi aşezări, probabil  o fortificaţie. Pădurea e ca o vrajă, tăcută, înmierită de dulcele glas al toamnei şi al roadelor. Ne supunem emoţiei de a fi, de a  construi un loc  numai al nostru, fără ogradă, fără nimic. Doar o dulce întrepătrundere cu natura.Foşnetul frunzelor se aude tainic…se lasă o ceaţă străvezie… Sub pâlcurile de aluni răscolim prin stratul gros de frunze după alune. Veveriţele au dat însă năvală mai înainte, găsim câte una ici-colo. Ne dezmierdăm  cu poroambe, bruma căzută acum câteva zile le-a transformat într-un deliciu ce se asociază de minune cu o ţuică de prună. Toamna îşi încheie stagiunea cu ultimul spectacol numit răvăşitul nucilor.
Stăm pe culmile umede şi râdem.Cu mirosul ăsta de toamnă ne putem apropia de zei. Apoi o luăm pe alte cărări până în amurg. Amurg de toamnă… e poezie în toată regula.  Şi o ispită.

P1030914

Advertisements

Posted on November 5, 2013, in literatura and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: