Poezia lunii mai …

Sâmbătă, 18 mai a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Buzău a XIV-a ediţie a Concursului de creaţie literară pentru elevi CONSTANTIN PETCU, un poet trecut în nefiinţă cu mulţi ani în urmă şi care merită a fi omagiat printr-un concurs de poezie. S-au dat premii importante, au fost şi lansări de carte. Gazda evenimentului – poetul Marin Ifrim, un susţinător al culturii buzoiene, al promovării valorilor.
Da,  Marin Ifrim îşi spune cuvântul. L-a spus mereu –  tăios, revoltat, aparent resemnat, l-a spus.  Şi-a asumat riscul  adevărului, ameninţările, –  aşa cum îl ştiu eu de ani şi ani  când lucram în presă, alături de un alt scriitor – Viorel Frâncu.
Au mai vorbit, Teo Cabel,  cel pentru care cuvântul nu e un veşmânt oarecare, îl poartă cu responsabilitate, elegant, iar microbul poeziei şi-a găsit  loc roditor şi în sufletul fiicei sale Irina Cabel. Tudor Cicu…ca de obicei un căutător de noi înţelesuri ale poeziei şi poeţilor, Dumitru Dănăilă   căruia îi port un respect extrem, implicat în drumul meu literar, atunci când credeam că pot trece cu poezia dincolo de orice nebunie omenească.
Ca  poet,  te întrebi mereu ce cauţi în această lume, pe unde trebuie s-o iei să fie bine, să nu te rătăceşti în neantul omenesc. Ei bine, astfel de reuniuni culturale generează un fel de siguranţă poetică şi existenţială, înţelegi  că  trăind prin poezie poţi  trăi adevărul, lumina,divinitatea.
Poezia lunii mai dezleagă  conştiinţe personificate în cuvinte blânde, confesiuni… te înfiinţezi în această lume care parcă abrogă din ce în ce mai mult frumosul, tandreţea…
Poezia lunii mai a trecut prin noi ca o boare de primăvară…

Elena Radu, Dumitru Danaila

Elena Radu, Dumitru Danaila

Advertisements

Posted on May 19, 2013, in cultură and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: