Onoare şi valoare

Joi, 18 aprilie 2013  a avut loc în Sala Palatului Comunal festivitatea  premierii cetăţenilor de onoare. Este o continuare a festivităţilor Zilele Buzăului şi, conform tradiţiei oraşul nostru s-a îmbogăţit cu noi cetăţeni de valoare. Printre cei 15   s-a aflat şi  dl.Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, o surpriză extrem de plăcută pentru comunitatea noastră şi o mare onoare. Domnia sa a vorbit despre legătura cu aceste locuri, dar şi despre sufletul cald al oraşului. Tot o  surpriză a fost si Mauro Maria Angelini, director general al Martelli Europe, primul cetăţean străin care primeşte acest titlu pentru contribuţia sa în domeniul economic şi nu numai. Este inedit şi binevenit. Viorel Frîncu – cercetător al istoriei presei, publicist, George Tarara, Dorin Ivan, ziarist la Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi mulţi alţii.

Fireşte, de fiecare dată, atmosfera este încărcată de emoţie, sala plină, oameni cu realizări importante, încurajaţi, susţinuţi de Primărie prin proiecte culturale. Şi astfel cultura buzoiană este promovată nu numai la nivel local ci şi naţional. Titlul onorează, dar şi obligă şi asta e bine pentru că te face mereu să fii mai bun, creator, competitiv. Să reprezinţi acest loc cu onoare şi valoare alături de personalităţi ca doamna Adela Petre, Gheorghe Ciobanu, etc.

Titlu de cetăţean de onoare a devenit o tradiţie a valorilor.  A fost oferită totodată şi Distincţia de onoare ce reprezintă Placheta Municipiului Buzău de către dl. Primar dr.ing.Constantin Boşcodeală. Deţinătorul acesteia se bucură de nepreţuita apreciere a comunităţii şi autorităţilor buzoiene…

Adela Petre, Elena Radu

Adela Petre, Elena Radu

Mauro Maria Angelini

Mauro Maria Angelini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gheorghe Ciobanu

Gheorghe Ciobanu

Viorel Frîncu

Viorel Frîncu

 

 

 

 

 

 

 

Placheta

Placheta

 

 

 

 

Advertisements

Posted on April 21, 2013, in cultură and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: