Cauţiunea Adevărului

Pentru a avea adevărul trebuie să plătim cauţiune. El este închis undeva şi nu-l putem vedea. Trebuie  să-i preaslăvim în continuare pe cei ce mint şi se aranjează pe spinarea noastră.
Minciuna e propagată pe meridiane, fierbe sărăcia continentelor,se sugrumă bruma de libertate, suntem reactualizaţi prin reforme aşa zis sociale, în fapt, noi nu mai corespundem pentru ei. Suntem mobilizaţi din ce în ce mai mult pentru a trăi această minciună,  a nu sufla o vorbă împotriva lor.Minciuna se revitalizează pentru că are argumente de ici-colo, de la stăpânii de afară sau din interior.
Ce bine trăiesc ei şi ce locuri fine au! Ce contează că pe dedesubt miros urât, că minciuna respiră în toate ţoalele luxoase. De acolo,  se uită cu dispreţ în oalele murdare ale naţiunii … Mai  râd uneori, o mângâie…ca să pară democraţi. Se şi fardează puţin  pentru a-i fura votul, gândirea liberă. Au avut câteva cuvinte de bunăstare, dar tot la priveghi suntem. Noi nu mai putem fi fericiţi, ci doar oblăduiţi.
A crezut muribundul social că începe o viaţă mai bună? A sperat. Oalele lui flămânde  sunt însă mai dezgustătoare…
Se fărâmiţează naţiunea, suntem sub imperiul minciunii natale,mondiale.Şi vin noi etape ale reorganizării pentru că nu am flămânzit destul. Vrem pâine ? Dar sarea nu e de ajuns ?
Această plagă trebuie trecută prin foc şi sabie. Ne-am trezit cu gânduri bune, de pace, armonie socială, dar cu cine ? Unde să ducem astea ? În cuibul minciunii ?
Cândva eram sub imperii străine, acum suntem sub cel mai groaznic imperiu – al minciunii. Al devastării neamului. Cine nu vrea să adere la acest strigăt ?

Advertisements

Posted on February 5, 2013, in social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: