Supravieţuieşte poete !

Sigur, ar fi simplu să stau, să creez, să visez, să-mi fac versurile şi gata. Dar am o responsabilitate ca om, ca cetăţean. Nu pot fi indiferent. Nu pot lăsa moştenire o lume murdară urmaşilor mei, celor care cred în mine.
Frica de a vorbi domină încă societatea noastră şi asta nu vine  doar din traumatisme sau metehne vechi, ci dintr-un prezent ameninţător. Oameni care au încercat să vorbească şi apoi au tăcut brusc. Deşi opinia, libertatea de exprimare, libertatea conştiinţei nu sunt un delict. Oricine are dreptul să spună ce-l doare în această ţară. Să aibă atitudine atunci când simte că i se încalcă drepturile cele mai elementare, când nivelul de trai este execrabil. Dacă lucrurile ar merge corect nu am fi puşi în situaţia de a ne zbate pentru adevăr, o viaţă mai bună.  Dar rămânem în frică şi automat în resemnare. Într-o asemenea stare nu vom putea schimba nimic, dimpotrivă, resemnarea  dă curaj celuilalt de a încălca mai departe legea.Frica ne face să trăim ca într-un fel de miniatură a lucrurilor.Pe măsură ce sărăcia devine mai acută, corupţia devine mai profundă. Corupţia nu e doar o stare a lăcomiei, a intereselor, meschinăriei. Corupţia este şi o stare a sărăciei. Teama de a pierde şi puţinul pe care-l ai duce la  privaţiuni  morale. Cultivarea fricii este pe crestele ei.
Sigur, ar fi prea simplu să stau, să creez…să nu mai caut corupţia în adâncurile sau suprafeţele ei.  Ar fi simplu să-mi văd de versul, de credinţa, de aspiraţiile mele. Dar nu pot fi indiferent. Nu putem fi indiferenţi. Altfel, vor domni mai departe cu mofturile, guiţările lor,  iar noi le vom râni rahatul.

Supravieţuieşte poete

şi slăveşte Cuvântul,

întinde-te în Cuşma lumii,

adu-ţi tinereţea şi versul,

bea din ulciorul vremii…

Supravieţuieşte…

 

 

Advertisements

Posted on November 20, 2012, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: