UE – Premiul Nobel pentru Pace şi Sărăcie

Nici măcar acordarea Premiului Nobel nu mai poate rămâne ceva curat şi demn de oarecare încredere. S-a terfelit. Mi s-a părut de-a dreptul revoltător. UE – premiul Nobel pentru Pace?  Care pace? Unde au văzut ei pacea ? Cândva, acest premiu  a reprezentat un mare şi frumos simbol în istoria omenirii, dar acum e hilar. Fără rost.
Nu or fi văzut sărăcia, revoltele ? Furia ţărilor împotriva UE o fi însemnând realizări şi pace pentru ei?Pacea nu înseamnă doar bombe şi războaie înseamnă şi decenţă socială. Atunci când ţări ca a noastră, Grecia, Spania, Portugalia, Italia şi altele stau pe o bombă socială din cauza şomajului, austerităţii, lipsei de programe pentru salvare, despre ce pace vorbim? Nu, UE nu are pace are tulburări şi revolte. Mizerie.
Ce pace e aia când în România UE a călcat cu cizma peste votul a milioane de români la referendum? Când ne sugrumă cu pofta de a fi sclavii lor? De a ne lua totul apoi a ne jigni?
Nu doar că mă îndoiesc de acest premiu, dar mă înspăimântă. Dacă UE în starea care a creat-o primeşte lauri e înfiorător. Atunci tot înainte cu dezastru. Pacea UE  te face să plângi ca în vreme de război. Pacea UE stă pe o morman de minciună, frică, anihilarea drepturilor, căci e clar, cei mulţi au din ce în ce mai puţine drepturi. Nu mai sunt bani pentru a fi respectate, nu mai e nici moralitate. Aşa vom supravieţui – cu aceste şopârle flămânde şi mereu luxoase.
Eu ştiu că pacea înseamnă linişte socială, lupta pentru respectarea drepturilor oamenilor, pentru umanism, un mare umanism. Nu, nu-mi place această pace a UE. Până şi Nobel a devenit extorcat. Nobel pentru haos social, pentru minciună, pentru corupţia care e lăsată să prospere, pentru lipsa de viziune şi proiecte de viitor. Da, Nobel merge pentru foarte multe de la o vreme… E trist că Nobel nu mai aduce decât astfel de lucruri.
Într-o zi UE se va prăbuşi în minciuna şi corupţia pe care le-a creat.
Iar noi avem o istorie pe care trebuie s-o preţuim, să o cultivăm mai mult şi să luptăm pentru ea. Să arătăm cine am fost şi cine putem fi. Altfel, rămânem un nefericit apendice al lumii.

Advertisements

Posted on October 16, 2012, in social and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: