Ce mare dezamăgire şi Republica…

Când privim în jurul nostru, în viaţa de zi cu zi, ne dăm seama la ce nivel de trai şi stadiu social am ajuns. Nu mai putem vorbi de lucruri măreţe pentru că e inutil, ne luptăm doar să supravieţuim corupţiei, să nu-i mai suportăm consecinţele atât de grave. Privind în jur, văd cum fiecare individ caută să-şi găsească o protecţie, un favorit, un prieten care să-l lase să supravieţuiască şi pe el. E mai rău decât multe rele prin care a trecut naţia. E mai rău pentru că nu ne-am gândit la acest hal de umilinţă.Să-ţi decidă viaţa corupţia.Privind în jur văd cât de mult s-au adâncit toate. De aceea nu sunt optimistă.
Pentru mine republica a ajuns o mare dezamăgire, un factor creator de vicii, interese, lipsă de valori şi idealuri. La noi republica a devenit un organ atrofiat de prea multă infecţie. De prea mulţi miliardari. De prea multe coşmelii pompoase şi fără număr. E o republică strangulată de toate astea. Trasă în infern şi păzită de diavoli. Nu, o asemenea republică nu mai este necesară.
Ce e Republica? Neam de hoţi şi de borfaşi.Căpătuiţi în zilele negre pentru România şi albe pentru ei. Ce e republica decât un maldăr de ură şi viermi?  Şi ce temei de drept mai are republica în aceste circumstanţe? În această republică statul s-a pierdut, noi ca popor ne-am pierdut. Până şi dreptul de alegător a fost călcat în picioare. Parlamentul  a devenit o afacere. Afacerea Parlamentul. Se împart locuri după interese, dar programe, principii, interesul popular, unde sunt? Parlamentul  a devenit golit de esenţă. Normal, te simţi frustrat ca cetăţean, nu mai are cine să te reprezinte.
Republica nu mai înseamnă speranţă pentru că nu mai reprezintă democraţia. Şi nici un popor demn.

Advertisements

Posted on September 25, 2012, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: