Ziua Invalizilor

Printre altele, ziua referendumului a atras atenţia asupra lacunelor sistemului politic în care trăim şi consecinţele acestora în societate. Milioane de oameni care au participat la vot, de fapt, au participat la o lovitură de stat.Oameni cu credinţă în democraţie, drepturi… dar mai ales care s-au săturat de sărăcie, corupţie, nedreptate. Deşi  de  la cea mai înaltă poziţie s-a spus: Haideţi la boicot! Închideţi-vă în case, zăvorâţi uşile… ne ascundem  de popor. El a adversarul nostru… Milioanele de inşi s-au încrâncenat şi au ieşit.
Şi cu toate astea, aceşti inşi, nu există. Nu sunt valizi. Mercenarii democraţiei au reuşit să-i transforme în figuri care nu mai au nimic de spus, chiar dacă o spun, legal,democratic. Chiar dacă protestează paşnic. Nu contează. I-a mutilat, cu drepturi cu tot ,într-un  dispreţ total. I-a transformat în invalizi.
Dar, democraţia ? Cum  cu ea? O, democraţia este destul de interpretabilă, ca şi legea. De cele mai multe ori e chiar stupefiantă. O figură de stil,acolo… Drepturile ca şi democraţia sunt variabile. Ele nu pot exista mereu, concomitent.
Laşitate, antidemocraţie, puteri străine părtinitoare. Unde erau oare puterile astea  când se puneau zăvoare pe spitale şi bolnavii erau scoşi cu perfuzii la mâini în stradă? Când se închideau şcoli şi multe alte măsuri de austeritate? A, era criză. Şi asta justifică totul. Chiar şi crima socială.
Da, e liber la boicot, la distrugerea spitalelor, dispariţia şcolilor, ţinerea profesorilor în mizerie pentru a nu mai putea pregăti viitoare generaţii.Pentru a trimite sclavi în lume sau a-i ţine în ţară pentru muncă silnică. E liber la furat. Ce mai contează acest popor de proşti, tâmpiţi? I s-a luat pâinea de la gură, medicamentele, şcolala, a fost gonit din ţară.
Si totuşi  ura şi îndârjirea au crescut enorm.
Istoria e plina de  conducători care nu au înţeles la timp ce trebuie să facă. Şi au sfârşit într-o baie de sânge.

Advertisements

Posted on August 4, 2012, in social and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: