A servi mai presus de tine însuţi

Sâmbătă, 23 iunie 2012, la Palatul Primăriei, Rotary Club Buzău a sărbătorit 10 ani de activitate. Preşedintele Clubului, scriitorul Dan Camer  a făcut un scurt istoric al Clubului de la înfiinţare şi până în prezent.Cu această ocazie au fost oferite  100 de distincţii de merit  unor personalităţi de prestigiu din diferite domenii – literatură, sport, arhitectură, folclor,oameni de afaceri – care  au adus contribuţii deosebite atît la nivel local cât şi naţional.

A servi mai presus de tine însuţi este un principiu rotarian, iar în cei 10 ani de activitate au fost derulate numeroase proiecte cu caracter umanitar  în sprijinul comunităţii. Printre altele, au fost sponsorizate concursuri, festivaluri, tineri care au plecat în străinătate. „O altă lucrare de anvergură este iluminarea exterioară a Catedralei Sf.Sava şi amenajarea parcului din jurul acesteia, pentru că Sf.Sava este patronul spiritual al Buzăului şi este ceva deosebit. Ar fi trebuit să ofer o carte  Rotary Club Buzău – 10 ani în slujba comunităţii, dar din păcate nu am reuşit s-o termin, trebuia să fie oferită tuturor acelora pe care i-am onorat astăzi. O voi oferi la Balul de caritate care va avea loc în toamnă. Acolo sunt toate acţiunile noastre în cei 10 ani de activitate”, spune Dan Camer.

În această imensă tragedie morală a societăţii româneşti  a servi trebuie să fie dezideratul fiecărui ins dacă vrem o lume mai bună şi mai corectă. Solidaritatea umană nu poate exista decât ajutând, a fi aproape unul de celălalt şi nu unul împotriva celuilalt.

Urez Clubului Rotary Buzău mulţi ani de existenţă şi realizări în sprijinul comunităţii şi umanităţii.

 

 

Advertisements

Posted on June 27, 2012, in cultură and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: