Şef de planetă

În general avem fel de fel de şefi pentru că aşa este construită societatea. Se crede că nu tot omul poate să facă singur bine lucrurile, cineva trebuie  să-i certifice gândirea şi ocupaţia pe care o are. Desigur, aceştia  gândesc mult mai mult, sunt precoce, eficace şi bine remuneraţi.
Dar şi planeta are un şef… sau mai mulţi şefi. La atâtea miliarde de inşi, normal. Şefii de planetă organizează omenirea, o compun, o distribuie după gusturile şi fastul lor.Deşi sunt nevăzuţi, le simţi prezenţa, respiraţia…Înegresc materia în care dormim, strâng laţul…Pun măsuri asiguratorii. Ca şi când ar exista o infracţiune, o fiinţă creatoare de debit… Omul a devenit mereu dator, mereu vândut.
Să nu mai dormim, să nu mai visăm, să nu ne mai apropiem de bunuri. Bunurile sunt ale lor şi atât. Omul să stea în ţărână, căci din ţârână vine…
Locuri sub soare pentru toată lumea nu mai sunt. Trebuie să ne împuţinăm să se bronzeze numai ei. Doar ei râd şi scumpesc petrolul.
Omogenizarea omului, scrijelirea spiritualităţii lui, deversarea în soluţii şi concepte fără ideal şi viitor – este soluţia şefului de planetă. Omul devine eficient când se împuţinează, nu mai creează probleme, e inexistent. A fi nu mai este verbul fiecărui individ, ci numai al celor cultivaţi, care merită sensul de a fi, a aduna, a acumula, a se îmbuiba şi a scăpa de resturile sociale.
Cărările pe care calcă omul să fie  din ce în ce mai puţin amenjate.
În această splendoare a mizeriei lumii şi a banului,  fractura dintre indivizi a devenit tot mai acută. Dezumanizarea, spaima, de asemenea.
Cu toate astea, nu e totul pierdut. Are cine schimba faţa hâdă a lucrurilor, cu idei şi proiecte bune… Există chiar şi o forţă colectivă care nu trebuie decât puţin organizată şi condusă. Există valori.
Nu suntem datori cu resemnarea, ci cu speranţa şi lupta.
Iar şeful de planetă îşi va da duhul  într-o zi în  limba lui apocaliptică.

Advertisements

Posted on May 30, 2012, in social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: