Cum să trăim bine ?

Iată o întrebare care pare absurdă într-o ţară în care corupţia şi minciuna şi-au creat proprii iezuiţi. S-a furat, devalizat, vândut, ocupat. Ce a mai rămas, inclusiv instituţiile sunt ocupate de iezuiţi. Cine  vrea să mai aibă un loc de muncă trebuie să fie iezuit.
Dar, să ne întoarcem la popor un pic, să-l mai privim. Ce mai face el, cum mai trăieşte, prin ce lume mai pleacă sau cum se îneacă în propria ţară.
Primăvărateca revoltă s-a cam risipit şi, privind în jur la consecinţele din iarnă nu mi se pare că cineva a înţeles prea mult sau cel puţin încearcă să schimbe ceva. Nu mă refer la marii conducători ai naţiei, ci şi la mici ei conducători. Aceeaşi infatuare, imoralitate, atitudine abjectă, greu de măsurat în cuvinte – continuă în faţa unui popor care nu-i mai suportă. Dar, ce mai contează poporul? Poporul trebuie să-şi vadă de treaba lui dacă o mai are, dacă nu, nu.
Deci, cum să trăim bine? Totul e vraişte. E nevoie de bani la buget, dar din ce să se facă venituri bugetare? Evaziunea fiscală nu se stopează, se reîmprospătează mereu, sunt destui care-şi permit sustragrea de la obligaţiile fiscale datorate statului. Corupţia e citată la tribunal, dar nu se prezintă, amână termenul, se prescrie… Locuri de muncă, după atâţia ani de criză, nu s-au creat. S-a tăiat continuu… Bine tot nu este. Şi atunci, cum facem rost de bani.? Simplu. Ne întoarcem la popor (întoarcerea la popor e din ce în ce mai interesantă). Noroc că avem popor ca să avem de unde prăda. S-au sucit, s-au învârtit, tot poporul e soluţia. Nu putem stopa corupţia, evaziunea. Facem concedieri pentru a aduce ceva bani la buget. Asuprim prin taxe.  După aproape patru ani de criză tot poporul trebuie să plătească, tot el este în plus. Să-l gâtuim.
E clar că nu mai e suficient doar o simplă atitudine de revoltă, situaţia e prea gravă pentru a-i menaja pe aceşti inşi. Da, se trăieşte bine prin eludarea legii, minţând, furând, cotropind visuri, speranţe… Şi nimeni parcă nu mai are forţă împotriva lor, deşi parte din media  vorbşte, arată, justifică…Cu toată forţa acestei medii abia mai pâlpâie adevărul. Au ros societatea românească şi în continuare sunt de neclintit. Curva statală îşi face mai departe siesta. Şi nu are nimic de schimbat.
Mai putem trăi bine  în asemenea circumstanţe? Da.
În primul rând trebuie tăiat răul din rădăcină, dar nu din orice rădăcină, ci de la cea mai adâncă rădăcină. Dacă vrem să trăim bine trebuie să nu mai ne fie frică. Societatea e cuprinsă de o frică pe care nu am cunoscut-o nici înainte de 1989. Mulţi sunt convinşi că nu se mai poate face nimic, stau resemnaţi şi umiliţi. Groaza socială a devenit politică de stat.
Dacă vrem să trăim bine trebuie să ne luăm ţara înapoi şi s-o reconstruim, moral în primul rând. Să nu mai rămânem resemnaţi şi  neştiuţi în idealurile noastre.

Advertisements

Posted on March 28, 2012, in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: