Abrogarea naţiunii

Starea vremii ne-a pus pe gânduri şi mai mult pentru că, printre altele, ne-a făcut să vedem încă o dată adevărata faţă a conducătorilor. Atitudinea lor faţă de naţiune. Nu mai e nevoie să ne mai mirăm, dar constatăm ce fel de administratori sunt.
Sub pretextul crizei economice statul a degenerat şi mai mult. Adăugăm aici şi criza morală care e mai gravă decât orice. S-au restrâns drepturi economice, sociale… s-au luat măsuri inumane.Fără aceste măsuri riscăm să nu ne revenim, se spune.
Mă uit în Constituţie şi mi se pare goală. Simple expresii. O parabolă. Stat de drept, democratic şi social ? Nu cred că mai există…E  abrogat. Demnitate, drepturi, libertăţi?  Abrogat.
Drept la învăţătură? Păi  s-au desfiinţat şcoli – deci abrogat. Ocrotirea sănătăţii? S-au desfiinţat spitale. E abrogat. Drept la muncă ? Când nu s-a creat un loc de muncă, ci doar şomaj? Protecţie socială? Persoanelor cu handicap li s-au tăiat alocaţiile. Politici naţionale? Totu-i abrogat. Suntem o naţiune abrogată.
Constituţia – în mod firesc – este Biblia unui stat. Nu mai vreau să citesc despre drepturi pe care nu le avem. Nu mai vreau iluzia protecţiei statului, el trebuie să capete definiţia de neputinţă. Şi să scrie articolele conform neputinţei.
Statul a devenit antisocial – s-a declarat prin vorbe şi fapte. Are cineva curaj să-şi asume prin Constituţie  noţiunea de stat antisocial?
În condiţiile în care ai fost şi eşti un cetăţean de bună credinţă, aceste legi revoltător de mincinoase chiar trebuie să dispară. Plăteşti la timp impozite, taxe pentru că  rişti dobânzi şi penalităţi pentru orice zi de întârziere. Nimeni nu-ţi dă dreptul să invoci că nu ai de unde, că nu poţi. Conducătorii au dreptul însă să ia orice măsură în numele statului, a ideii de bine.
Statul trebuie să existe pentru fiecare cetăţean, nu să-l simtă ca pe o povară, nu să-i fie ostil, altfel, el încetează să mai existe. Şi trebuie să se spună dacă mai avem drepturi sau în curând vom umbla cu lanţuri la picioare.

Advertisements

Posted on February 22, 2012, in social and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: