Omul restructurat

Atâtea teorii ne învaţă să fim optimişti, deşi nu mai avem privirea aţintită spre un viitor propriu. Conducătorii lumii vor să uniformizeze omul, să facă din el un singur înţeles pe care să-l supună. Ce manipulare feroce gândesc…
Tendinţa de robotizare este sentinţă automată. Răpirea libertăţii, existenţei. Omul nu mai vine pe lume să se exprime, să se mişte după propriile simţuri, ci intră automat într-o gândire subiectivă şi distributivă. Nu se mai poate cu atâtea fiinţe diversificate, răspândire de revendicări. Aceste fiinţe vor trăi într-un ghetou.
Omul a devenit prea mult pentru omul însuşi. Va fi înlocuit cu omul robot, neactualizat. Cei ce cred că au marile gânduri vor să facă asta.
Să luptăm împotriva minţilor ce vor să ne destituie. Va fi cea mai crudă formă de represiune – războaiele, maladiile, calamităţile, au fost nimic pe lângă această dorinţă de restructurare mondială a individului. Nu va mai exista delir de fiinţă colectivă. O funcţionare amestecată, un singur gând, o singură voinţă. Nu vor mai fi familii, cupluri, identitate. Fiinţele se vor înlănţui comun, iar rezultaţii nu vor avea origine sau identitate.
Să destabilizăm această situaţie.

Fragment din romanul Ultimul Trigon,  Evenimentul Românesc, 2005

Advertisements

Posted on February 15, 2012, in literatura and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: