Îmbălsămarea sărăciei

Mă gândeam că aceste revolte pot constitui o revoluţie a noastră, fără  alte interese decât cele ale poporului, fără manipulare şi, fireşte, fără profitori. Dar cum să fie ceva al nostru când imediat campionii diversiunii şi ai discreditării sunt pregătiţi cu multe planuri de compromitere şi aducerea situaţiei acolo unde trebuie – adică unde le convine lor ca să trăiască bine şi lejer în continuare. Acest popor tăcut şi umil a îndrăznit să-şi arate faţa – una a înfometării şi disperarii. Pentru cei trufaşi, lacomi, imorali şi incompetenţi bineînţeles că este o sfidare. E prea mult şi că respirăm, că mai avem două mâini, două picioare,… că semănăm cu ei. Nu, nu mai semănăm pentru că pe ei, între timp i-a zeificat Banul. Banul – zeul. Într-o zi nu vom mai avea dreptul să mergem în două picioare, e o blasfemie pentru rangul lor, vom coborî în patru labe şi vom lătra după o firimitură aruncată în dispreţ. Aceasta e izbânda – animalizarea omului, dispreţul faţă de el însuşi.
Poporul paşnic şi huliganii, aşa s-au împărţit lucrurile. S-au contabilizat pagubele, (sigur, ce au făcut unele grupări e revoltător) s-au făcut ceva declaraţii superficiale. Nu e suficient. Poporul nu e huligan (şi nici vierme) nu cere dialog, e sătul de minciună şi corupţie, poporul are revendicări pe care le strigă în multe oraşe din ţară. Vrea schimbare, demisie… alegeri la termen şi corecte, o viaţă mai bună. Nu trebuie ignorată şi decredibilizată adevărata intenţie a demonstranţilor. Cine nu înţelege la timp riscă să piardă mai mult.
Oricât vor să abată atenţia, să tragă de timp, să mintă în continuare, să corupă mai departe,  un lucru e cert – poporul nu mai poate, nu mai are răbdare. Iar ei, vor să compromită sărăcia şi disperarea, să le îmbălsămeze,  dar ele rămân acolo şi dacă nu se rezolvă revendicările, oricând vor reizbucni  probabil cu şi mai multă furie. Să nu vină ziua în care nici poporul să nu mai ţină cont de respectarea legii şi a bunului simţ, aşa cum ei nu au ţinut cont până acum.
Suportarea măsurilor de austeritate, înfometarea românilor de către corupţi, tăcerea  i-a uimit şi pe străini în ultimii ani Deci, revolta nu poate aduce o imagine mai proastă decât aceea pe care au creat-o corupţii.

Advertisements

Posted on January 18, 2012, in social and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: