Canibalii şi asociaţii

Degradarea socială, cu tot ce presupune ea, împinge omul  aparent evoluat la o stare nu de primitivism, căci primitivul făcea distincţie  între a vâna pentru a se hrăni, îmbrăca sau a se apăra atunci când era nevoie de pericole.
Degradarea aceasta e de alt tip – canibalic. Omul devorează omul perfect conştient că asta îi poate aduce lui binele şi supravieţuirea. Canibalismul a devenit un mod de a trăi în România,  unde spaima de sărăcie, restructurare,  a dus la atitudini uluitoare. Efectiv oamenii se devoră între ei fiecare crezând că se poate salva. De dezumanizarea omului profită cei care conduc. Este o degradare fără precedent mai ales în instituţiile publice. Supravieţuiesc linguşitorii, turnătorii, oameni dispuşi la orice compromis, la orice infamie. Disciplină, muncă, seriozitate..nu mai există, sunt noţiuni abstracte. Lângă tine există canibalul care este gata să…  te servească.
Cine s-a canibalizat, rezistă. Conducătorii ghiftuiţi de sărăcia, disperarea, spaima victimelor vor mai mult şi mai mult pentru că lumea a devenit a lor şi fac ce vor cu ea. Nu poţi să zici nimic în faţa canibalului căci te trec fiorii cei mai reci, te asimilează imediat gustului său.
Cât de mult au canibalizat conducătorii societatea. Şi ce victime fac… (nu întâmplător se sinucid bugetarii). Criza creată i-a culpabilizat cel mai mult pe ei, pe pensionari. Nu pe corupţi fireşte. Bugetarul grăsuţ e vinovat de criză.Desigur, sunt şi bugetari grăsuţi, dar nu cei de rând, nu cei disperaţi.
Când trăieşti cu canibalul lângă tine nu e uşor. Conştiinţa e pe cale să dispară, puţină cât era ea, principiile au fost aruncate la lada cu gunoi, nu folosesc. Cât de mult ratăm şansa de a fi mai buni şi de a trăi în lumină. Cât de mult acest om aparent evoluat vrea să fie altul călcând pe cadavre şi totuşi nu e decât un ins lamentabil. Aşa se exprimă acum instinctul supravieţuirii. Aşa se clădeşte lumea. Asta e competenţa – formată din canibali.
Frica de o societate coruptă este sentimentul cel mai acut şi abominabil pentru că ea dezvoltă existenţa canibalului şi-l hrăneşte.

Advertisements

Posted on November 26, 2011, in social and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: