Ai noştri tineri…

Dar nu tinerii cara învaţă la Paris  “şi vin de fericesc norodul” aşa cum spunea Mihai Eminescu în frumoasa poezie, ci ai noştri tineri care pribegesc prin lume alungaţi de conducători incapabili. Tineri plecaţi din disperare, din lipsa unui viitor cert şi concret. Plecaţi din dezgust. Plecaţi  spre  incertitudini  şi cu ruşinea că sunt români.
Se discută foarte puţin azi despre tineri, despre viitorul sau idealurile lor. Idealuri care într-o zi ar putea fi benefice pentru ţară. Suntem în dezastru, dar nimeni nu-i întreabă ce pot face pentru salvarea societăţii.
Suntem mulţi…Asta se repetă zilnic la televizor. Asta e psihoza. Mulţi pensionari, mulţi tineri, mult popor…Într-adevăr, pentru politica incompetentă totul pare mult. Corupţii însă nu sunt mulţi. Evaziunea fiscală nu e multă. Mitomania lor nu e multă. Mizeria morală care a otrăvit societatea nu e multă…Noi suntem mulţi. Pentru cei care şi-au arogat dreptul de a avea un stat şi de a face ce poftesc cu el  suntem mulţi.
Un popor din ce în ce mai epurat de sărăcie, corupţie. Epurat de indiferenţă.  Şi alimentat cu fel de fel de fantasme politicianiste.În toată această tevatură socială  idealurile unei generaţii care poate schimba lumea  nu există. Un tineret lăsat de izbelişte înseamnă un viitor fără rădăcini.
Mai poţi fi un neam când îţi arunci cetăţenii în pribegie iar strigătul lor de disperare te lasă indiferent? Îi întreb pe cei care  îşi bat joc de istoria acestui neam.
Fireşte, e periculos  să promovăm tinerii pentru că unii dintre ei pot răsturna societatea mizeră în care trăim.
În jurul nostru s-a creat un mare gol, statul a fost confiscat de clasa coruptă, iar societatea a devenit inertă prin resemnare. Acest gol trebuie umplut cu ceva, cineva…Mă uit în jurul meu şi într-un fel sau altul omul de rând aşteaptă… dar nu de la politicieni.
Este clar că aceştia nu mai au soluţii. După atâţia ani de dezastru nu mai pot fi credebili indiferent ce ar spune. Acest gol nu poate fi umplut decât cu oameni demni, care să respecte instituţiile statului şi cetăţenii.Cu oameni al căror discurs nu a devenit hilar din lipsă de substanţă. Care să aducă înapoi generaţia pribeagă şi convalescentă căci aici este locul ei.
O, generaţie! Întoarce-te în cuibul şi sufletul tău, aici unde se frământă taina unirii cu Dumnezeu. Vino generaţie, alungă călăii, răscoleşte fânul care te aşteapă…Să trăieşti pământul tău, soarele, neamul tău…Să bei vin şi să cânţi gloria geniilor tale pierdute în negura vremii, acroşate de democraţii zilei care se îmbată în cârciumi şi se cred nemuritori.
Da, generaţie, fii a ta şi a neamului tău.

Advertisements

Posted on October 8, 2011, in social and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: