Impact asupra istoriei

Declaraţia şoc a lui Traian Băsescu despre Regele Mihai parcă i-a trezit pe români dintr-un fel de resemnare şi adormire. O reacţie care l-a surprins pe însuşi cel care a făcut asta. Fireşte, o asemenea declaraţie venită, de pildă, după revoluţie nu ar fi avut acelaşi impact ca acum. Istoria comunistă a relatat faptele altfel, iar noi încă eram purtătorii acelor mentalităţi împotriva monarhiei care a nenorocit ţara. Din păcate, revoluţia nu a avut o pregătire ideologică cu schimbarea mentalităţilor, ea s-a produs brusc, printr-o revoltă populara dirijată. Şi … comunismul a căzut.
Prudenţele noastre erau întărite de o întreagă tevatură asupra retrocedării averii Regelui. Vine regele şi ne ia tot, s-a spus. Românii, după revoluţie, chiar şi aşa insuficientă cum a fost ea, nu trebuia să-şi schimbe ideile prea repede, să fie prea informaţi. Au fost menţinuţi în confuzie istorică şi socială mult timp. Însă bilanţul celor 22 de ani ne arată altceva – că  românul a început să priceapă, să se convingă. Minciuna nu i-a permis să-şi  cunoască şi iubească istoria. Cât despre retrocedări…ce să mai vorbim ? Averile şi bunurile acumulate de unii şi dovedite din bani publici arată că ideea retrocedării averii regelui nu este o teamă mai mare decât averile acestor imbogăţiţi ai republicii, care au dus la o mare mizerie socială, la un stat antisocial. Nu am nimic împotriva proprietăţii licite, dar să ştim şi noi că aşa este.
Aşadar, declaraţia lui Traian Băsescu este firesc să aibă impact şi să revolte o mare parte dintre români. Şi prin reacţia, trezirea acestor români am înţeles că nu e totul pierdut, mai putem lupta pentru un ideal naţional.

Advertisements

Posted on July 2, 2011, in politic and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: